Preroško opozorilo: EDINO JEZUS!

7/12/1989

Četrtek zvečer, 7. december, 1989

Par dni nazaj se je nekaj zgodilo, ki bi bilo lahko opisano kot preroško. Vsebina in opozorilo je bilo zadosti jasno, da vem, da je to nekaj, kar Bog definitivno hoče v čisto vsakem srcu, ki je v tej sobi. On hoče prevzeti tvoj um in tvoje misli in tvoje reakcije na vse, kar se zgodi. Ta tema se je prikazala v vsaj desetih posameznih situacijah, a jaz sem prepričan, da ima implikacijo tudi za celotno cerkev.

Spomnil se boš, da so učenci rekli: »Pokaži nam Očeta in to bo zadosti za nas.« Kaj so zares hoteli? Kaj so pričakovali? Kaj so zahtevali od Jezusa? Zdi se jasno, da so mislili, da to kar imajo ni zadosti. Kaj je bilo to, kar so hoteli imeti, da bi bilo zadosti za njih? Kaj so imeli v mislih, za čem so hoteli iti in kaj so hoteli dobiti? Kaj so prosili Boga, da jim pokaže?

Poglejmo, če lahko dam vse to v besede. Oče, mi molimo, da če ima to implikacijo za nas, da nam boš v naših srcih dal jasnost o pomenu vsega tega. Vem, da posledice ignorirati to, kar nam ti želiš povedati, bodo devastirane za našo družino. Vem, da je tvoja želja in srce, da nas zbudiš za vse te stvari. Tako, da jaz molim Oče, da nam sedaj pomagaš, da razumemo vse to in nam pomagaš prinesti besede v naše življenje.

Kaj iščemo?

Pred nekaj dnevi sem se pogovarjal z nekom, ki je govoril o biti zvest. V zadnjih dnevih se je ta pogovor ponovil v različnih situacijah. Pogovarjali smo se o tem, kako smo lahko zvesti, ko nič ne čutimo in okoliščine niso take, kot bi mi hoteli, da so. A vseeno, mi rečemo: »Dobro je. Mi bomo zvesti dokler ni, kot hočemo, da je.«

Tako mišljenje je višje kot le obupavati in biti brez volje dokler nekako ne dobimo nov val adrenalina. A tam je vera, ki ni taka. Tam je vera, v kateri se ne le držiš za konec nitke in »si zvest« z dolgim obrazom, saj konec koncev nimaš več adrenalina ali nekaj drugega, ki bi gorelo na ognju. A vseeno, mi smo zvesti. Stokamo in jokamo in gremo skozi z mislimi: »Samo moramo biti zvesti; smo v suhem času.«

Ni treba, da je tako. Lahko imamo energijo, ki pride iz popolne predanosti zgodovinskemu dejstvu, da je Jezus umrl in vstal in sedaj prihaja nazaj. Vidiš, zvestoba dokler so suhi časi končani, predlaga, da jaz zahtevam nekaj več od Boga. To ni: »Jaz hočem Očeta, in to bo zadosti.« Jaz hočem nekaj več. »Jaz hočem nekaj več in nisem zadovoljen s tem, kako stvari so. A se bom držal skupaj v upanju, da nekoč bo bolje. Mogoče se bom nekoč počutil bolj duhovnega in dobre stvari se bodo zgodile. Potem bom kar prekipeval z dobrimi stvarmi.«

Jezus je zelo jasno rekel: »Pokvarjena in hudobna generacija sprašuje za nadnaravno znamenje! A nič jim ne bo dan le znamenje preroka Jona. Tako, kot je Jona bil, tri dni in tri noči, v trebuhu velike ribe bo Sin človekov tri dni in tri noči v srcu zemlje.« On je premagal smrt; premagal greh in drži ključe smrti in Hades. To je dejstvo: On prihaja nazaj na oblakih prav tako, kot je odšel. To je dejstvo.

Jezusovo končano delo je več kot zadosti za nas.

No, sedaj se lahko zvesto držiš in čakaš, da se ti zgodi neka izkušnja ali da čutiš nekaj novega. Ali pa namesto tega lahko rečeš: »Je zgodovinsko dokazano dejstvo, da je 2000 let nazaj Jezus vstal od mrtvih. A preden je umrl, je postal nekdo, ki je bil vreden, da ga poslušaš. Hodil je na vodi, vstal od mrtvih, dal videnje slepim, ozdravil bolne in pomiril morje.« Kar koli je Oče hotel, da naredi, je naredil. Bog je rekel o njem: »To je moj ljubljen Sin, njega poslušajte.« Njega poslušajte. Ubogajte ga. Hodite z njim. »Delo Boga je to: da verujete v tega, ki ga je poslal.« »A to je zapisano, da bi verjeli, da Jezus je Kristus, Sin Boga, in da bi z verovanjem imeli življenje v njegovem imenu.

Dejstva so dejstva. Zvestoba ni neki nadomestek za občutek dokler ne dobiš občutka nazaj. Zvestoba je poslušnost, zato ker Bog je Bog in to je to! Znak Jona je zadosti: tri dni in tri noči v trebuhu zemlje. Potem je Bog potrdil svojega služabnika Jezusa in ga je obudil od mrtvih in ga posadil na svojo desno stran za vedno in vedno. Dal mu je ime, ki je nad vsakim imenom. To je tako. Končano je.

To je drugačna zvestoba, kot da čakaš dokler ne čutiš nekaj in si misliš: »No, bom delal ta pravo stvar. Če še naprej delam pravo stvar, potem se bo mogoče vse prav izvršilo.« Bog ne rabi, da delamo pravo stvar. Ko je Filip rekel: »Pokaži nam Očeta in to bo zadosti,« je Jezus odgovoril: »Če si videl mene, si videl Očeta.« Jaz sem dovršil svoje delo. Dopolnil sem to, kar sem prišel narediti. Ponižal sem avtoritete in moči. »Končano je.« Križ in vse kar križ predstavlja je zgodovinsko dejstvo in prav tako upanje za prihodnost. Ne glede na to, kaj čutiš, kaj se dogaja znotraj tvoje glave ali znotraj tvojega trebuha, ne glede če dobiš kurjo pot po hrbtu ali ne in če tvoje besede pridejo ven z močjo in namenom (kar ni nujno, da se bo kadar koli zgodilo) – vse to ni važno. Zaupaj svoje življenje Bogu, ki je umrl zate. Pika. Pojdi naprej, zato ker on prihaja nazaj in to je blagoslovljeno upanje. In če se zgodi, da boš stokal tako kot vso stvarstvo stoka, dokler se on ne vrne, dokler ga ne vidiš iz obraza v obraz, vedi to: ko ga boš videl iz obraza v obraz, boš tak kot on. Videl ga boš, kot je. Delo odrešenja tvojega telesa, tvoje duše in tvojega duha bo dokončano.

Medtem, ne spreglej nekaj tako dragocenega in pomembnega in mogočnega s tem, da iščeš nekaj drugega. Ne bodi orientiran okoli gibanja. Ne bodi orientiran okoli stvari in občutkov, bodi orientiran okoli Jezusa. Če si orientiran okoli Jezusa pomeni, da ti ni treba, da nekaj čutiš, ampak pomeni, da veruješ z vsem srcem, da se je Bog dokazal z razodetjem Jezusa Kristusa. »In sedaj je en srednik med Bogom in človekom. Sedi na desni strani Očeta kjer posreduje zate in je advokat pred Očetom za tebe.« To so dejstva. Moraš se ustanoviti v teh dejstvih in stati na teh dejstvih. To je edina pot po kateri lahko hodiš v hrabrosti in upanju po katerem on želi, da hodiš. Vera ni upanje in čakanje dokler spet ne čutiš nekaj posebnega. Vera je, da se ustanoviš na Jezusu Kristusu in na vsem, kar je naredil.

Če moraš dodati nekaj delu Jezusa Kristusa, če čutiš, da moraš imeti nekaj poleg tega, kar je Jezus izvršil, ko je rekel: »Končano je,« potem zares delaš napako. Čeprav Bog dela čudovite stvari, je pokvarjena in hudobna generacija, ki zahteva znamenja. A vse, kar dobimo je znamenje Jona. Ne zahtevaj tega. Hodi naprej v pogumu, pričakujoč, da bo Bog potrdil svojo besedo, a ne zahtevaj kaj več. Boš presenečen kako osvobojeno in svobodno je to.

Jezus je zadosti za kogar koli, kadar koli

Pred nekaj tedni sem srečal nekega tipa v parku. Ta tip prodaja kokain in en kup drugih stvari. Po pogovoru z njim sem odšel razočaran, ker nisem najdel pravih besed in kar koli sem že rekel je bilo neumno. Mislim, da se on tega ni zavedal, a je bilo res. No, poklical me je nekaj dni nazaj in sem ga včeraj ponovno videl. Veliko sem molil za to srečanje, ker sem vedel kako sem prej zmedel stvari. On je ta super »cool« tip s slengom in vse to. Je en od teh tipov s katerim preprosto ne moreš tekmovati. Kakor koli, Bog mi je res dal govor včeraj. Jaz sem bil zares impresioniran nad Bogom saj je res razbil tipov zgled. Hitro je prišel do pomena stvari ne glede na to kako sem jaz vse zmedel par tednov nazaj. Bil je zares močen čas.

Ta tip mi je povedal, da ima zelo boleče glavobole na eni strani glave. Šel je preko veliko testov in zdravniki ne morejo nič najti. Rekel je tudi, da ima največ bolečin ko zunaj dežuje. Seveda včeraj je cel dan deževalo. NO, po našem pogovoru včeraj je tip začel hoditi ven iz sobe in je zaprl vrata za seboj. A, potem je ponovno odprl vrata in prišel nazaj. Rekel je nekaj takega: «Ne boš verjel, a ves čas, ko smo bili skupaj, nisem imel nobenega glavobola.« Zasmejal sem se in rekel: »No, to pa je nekaj.« Odgovoril je: »Ne, res. Nimam nič več glavobola.« In jaz sem rekel: »Pomisli o tem.« In nato je zaprl vrata in odšel.

Uporabim to za ilustracijo, zato ker nisem tega zahteval od Boga. Nisem tega naredil. Kako bi sploh jaz lahko to naredil? A nekako je Bog to naredil v preprostosti skupaj s temi besedami: »Poglej Janez, stvari tukaj ležijo. Sam si probal vse za svetu in prav tako sem jaz. A tu so stvari, kot so.« Med tem ko sem govoril, da Jonov znak je vse, kar lahko dobi, je Bog naredil nekaj posebnega. Mora priti do preprostosti: »Jezus je zadosti za kogar koli, kadar koli. In prav tako to velja zate. Ponujam ti nič drugega kot pa le Jezusa vstalega. Ponujam ti nič drugega kot pa le Jezusa in njega križanega. To je to, tam ni nič drugega. Če to ni zadosti zate, nikoli nič drugega ne bo. Ne bom te dražil z ničemer drugim. Oznanjam vstalega Jezusa, odpuščanje grehov in življenje v njegovem imenu. Pika.« Bog dela preko tega.

A najprej je Bog je moral izvršiti delo v meni. Najprej sem hotel iti z Janezom na njegovem nivoju in sem hotel biti tako »cool«, kot je on. Imel sem mišljenje, da mu bom že pokazal za kaj se gre in sem se popolnoma spekel. Popolnoma me je vrtel okoli sebe. Na koncu se je moja glava vrtela okoli. Preprosto je bil preveč »cool«. Nisem mogel tega prinesti. A ko sem se tega spraznil in rekel: »Poglej, jaz imam eno stvar, da lahko rečem: ‚Jezus Kristus, križan, vstal in sedaj sedi v slavi na desni strani Očeta. Trobenta je na ustih Gabriela in bolj je zate, da se pripraviš.« In tako sem bil presenečen prav tako kot Janez. Nisem bil zelo presene;en, bolj sem se smejal z zadovoljstvom. To je bil produkt Božje preprostosti, preprostosti preko katere Bog deluje.

Brez zahtev – samo Jezus

Vse to pravim zto: »Ja, tam je več – Bog dela več.« A pride samo, ko smo popolnoma predani eni stvari. Pride, ko zapustimo vsako zahtevo, ki jo imamo do Boga. Zapustimo vsako zahtevo, da bo Bog naredil nekaj čudovitega, zato da lahko mi nekaj naredimo, zato da se mi dobro počutimo, da lahko rešimo ta in drugi problem. Jezus je rekel: »Kaj več hočeš, Peter? Kaj več hočeš, Filip? Ko vidiš mene, vidiš Očeta. Ko imaš mene – imaš vse. Imaš vrata, imaš vinsko trto, imaš vstajenje, imaš življenje. Imaš vse, ko imaš mene.« Ne išči druge stvari – Jezus plus nekaj drugega. Slišal si to frazo glede vere: vera plus kar koli drugega je gnusoba. Če moraš dodati kar koli tvoji veri v Jezusu, potem ne more biti prav.

Hočem reči to o naši hoji z Jezusom. Jezus plus kar koli, kakršna koli zahteva poleg Jezusa je narobe. Kar koli poleg tega, da so naša imena zapisana z Jagnjetovo krvjo v knjigi življenja je napačno pričakovanje. Bog te bo moral tega očistiti. Ne išči gibanja ali občutka ampak preprosto priznaj, da kar je Bog naredil 2000 let nazaj je zadosti zate. Je končano. Bog umrl zate je zadosti. Ali ni?

To je zgodovinsko dejstvo. To je delo Boga: verovati v tistega, ki ga je On poslal. Ne daj zahteve na Boga. Ne zahtevaj znamenja od njega za svoje osebno življenje; samo neizmerno mu zaupaj. Ko te zatira, mu ti vseeno zaupaj. Ko se najhujše stvari, ki se sploh mogoče lahko zgodijo, zgodijo, padi na kolena in ga slavi. Ne imej zvestobo dokler Bog naredi, da se boljše počutiš, imej zvestobo zato, ker je njegovo delo dokončano. Jaz ne dam nobenih zahtev na Boga za Cerkev ali pa za moje osebno življenje. Nobenih zahtev, ki so nad tem, kar je Jezus Kristus naredil. To se je zgodovinsko začelo 2000 let nazaj in je bilo zgodovinsko dokončano v Jezusu preko njegove krvi.

To je bilo vključeno v opozorilo, ki sem ga dobil pred nekaj dnevi. Upam si reči, da kdor koli si želi dati svojo vero v več kot temelj Jezusa Kristusa in si želi temeljiti svoje življenje na to, bo šel preko hude stiske. Bog hoče, da je samo njegov Sin vzdignjen in poveličan.

Vse to rečem kot opozorilo, zato ker je bilo to verjetno največje notranje opozorilo, kar sem kdaj dobil v svojem življenju in je bilo vse povezano s tem. Tako, uredi svoje življenje na Jezusu in ne poglej več nazaj. Ko si videl Jezusa, si videl Očeta. Zadosti je zate, da imaš delež v življenju Boga po Jezusovi krvi.

On je vse kar rabiš – sprijazni se stem!

Primarna stvar, ki jo pravim nam kot posameznikom je to: ne reči stvari kot npr.: »Hočem se dobro počutiti. Zahtevam, da se počutim duhovno. Če se ne počutim duhovno, potem bom jezen na Boga. Jamral bom in se pritoževal. Zagotovil bom, da bodo tudi vsi ostali okoli mene nesrečni, če se jaz ne počutim duhovno. Veš, jaz imam svoje pravice. Moja pravica je, da se počutim duhovno. Tako, samo pazi. Če ne prekipevam z veseljem, energijo, mirom, Božjim glasom in rodovitnostjo na vsaki točki mojega življenja, potem bom naredil vsa vaša življenja nesrečna. Šel bom od osebe do osebe in jokal na vsaki rami. Ogrožal bom, da bom odšel preč. To in ono bom naredil. In to bo velik problem.« Uredi to zadevo z Jezusom Kristusom in njegovim križem. Pika. Vsak posamezen srce se mora s tem sprijazniti in urediti svoje življenje na veri v Jezusa Kristusa, ne glede na to, kaj se dogaja v tvojem življenju, dobro ali slabo. Pozabi te stvari. Uredi vse v svojem življenju v popolni veri v Jezusa Kristusa in njegovem življenju in njegovi smrti in njegovem prihodu. To je primarna stvari, ki jo pravim.

Vsak posameznik si mora vzeti to zelo resno. Pravim vam jasno, kot je mogoče, da če zahtevaš več kot Jezusa Kristusa, bo tam veliko razdejanje. Mi smo na točki, ki je preprosto zelo resno. Osebno, vzemi to zelo resno, ne glede na kaj koli drugega. Tudi če, potem ko odideš ven iz te sobe, nikoli ne vidiš druge osebe, ki je tu, bodi prepričan, da je Jezus center tvojega življenja. Kristus je enak včeraj, danes in za vedno. Tako, tvoje življenje ni pretreseno, ne glede kar koli se zgodi.

Jezus Kristus iz Nazareta, ki je hodil na tej zemlji in potem umrl, tako da bi ti lahko živel in sedaj sedi na Očetovi desnici, je vse kaj rabiš. Nič te ne bo pretreslo od tega, ne glede na to kaj se zgodi. Družina, prijatelji, posestva: popolnoma nič ti ne bo povzročilo, da se obrneš nazaj. Ne boš hinavec; ne boš živel na dveh svetovih. Ne boš se dal kupiti za nič drugega ali za koga drugega. Ti hodi[ naprej ne glede na kaj koli se zgodi. Nič občutkov, v kakršni koli obliki, te ne bodo zmotili ali te obrnili nazaj. Nobena cena ne bo predraga.

Naš Oče, vem da so to zelo preproste besede, zgrajene na najbolj osnovnem in temeljnem principu. A ti si dal veliko težo na moje srce da vsak, vsaj še enkrat to slišal. Tako, Oče, glede na to, da je to drugo pričevanje, jaz molim, da bi bil vsak popolnoma pozoren. Jaz molim, Oče, da nebi bil nihče, ki misli, da je nad tem, da je izjema tega. Namesto, jaz molim, da bi vsak izmed nas, bi bil popolnoma obrnjen proti tebi in bil popolnoma prepričan, da mi ne rabimo nič drugega kot Sina. Mi smo hvaležni, za kar koli drugega, ki boš ti naredil za nas, v nas in preko nas. Edina stvar, ki je pomembna, je, da si ti poslal svojega Sina in mi popolnoma zaupamo v to. To je tvoje delo in naše delo. Tako, da mi damo svojo prihodnost steboj, zavedno in se ne bomo obrnili proč. Amen.

Vem, da je to preprosto, a jaz sem čutil potrebo, da vse to rečem na najbolj jasen način, tako da bi vsak imel priložnost, da še enkrat to razreši v sebi.

jesuslifetogether.com
Slovenščina Languages icon
 Share icon