Vera - seme življenja

12/4/2001

Nevera ima enako moč uničenja, kot jo je vedno imela. Mogoče ne spremenimo v steber soli, a postanemo trdovratni in grenki! Zemlja se ne odpre in nas pogoltne, a nas pogoltnejo težave, problemi in stresi. Ogenj ne pride iz nebes in nas zaužij, a naše duhovno življenje je uničeno.

Ne, mi fizično ne umremo, a v nas nekaj umre. Naša ljubezen umre. Naša prepričevanja umrejo. Naša zavest umre. Mir umre. Upanje umre. Vse stvari, ki naredijo našo hojo z Jezusom sladko, umrejo zaradi greha nevere.

Mnogi so krivi matere vseh grehov – in se je še vedno ne bojijo! Nekateri ne vzamejo tega greha preveč resno. Napačno si mislimo, da Bog zamiži nad našim grehom nevere, nad šibkem in samo-osredotočenem odnosu (ali pa celo mislimo, da se Bogu smilimo, saj je naše življenje tako zelo slabo). A NEVERA, JE EN GREH, KI ODPRE NAŠE TELO IN DUHA ZA VES OSTAL GREH POZNAN ČLOVEKU. Naj to ne naredimo!!!

Iz Hebrejcev 10:

Spomnite se prejšnjih dni. Potem ko ste bili razsvetljeni, že ste v trpljenju prestali velik boj. Zdaj ste bili javno izpostavljeni sramotenjem in stiskam, zdaj ste bili tovariši tistih, ki jih je to zadelo. Tudi z vklenjenimi ste sočustvovali. Z veseljem ste prenesli, da so vam pobrali imetje, ker ste vedeli, da imate boljšo in neminljivo posest. Ne zavrzite torej svoje zaupnosti, ki jo čaka veliko plačilo. Kajti stanovitnost vam je potrebna, pa boste izpolnili Božjo voljo in tako dosegli, kar je obljubljeno.

Zakaj še malo, prav malo in prišel bo ta, ki prihaja, in ne bo odlašal. Moj pravični bo živel iz vere. In: Če pa se odtegne, moja duša nad njim nima veselja.

DRUGI način preko katerega lahko vidimo, kot vidi Bog………………. :)

Mi pa nismo med tistimi, ki bi odstopali in se tako pogubili, temveč med tistimi, ki verujejo in tako rešijo dušo.

Vera, ki pleza javor ali vera, ki kliče: “Davidov Sin, usmili se me.” je tako mogočna in polna obnavljanja, kot je bila v času Jezusa. Jezus je MESIJA, kot je vedno bil, včeraj, danes in za vedno.

Uprimo svoje oči na Jezusa, s trdo odločitvijo v svojem srcu, “brez omahovanja, popolnoma prepričani”, ne glede na našo situacijo, našo preteklost in ne glede na našo šibkost v nas samih, ON je “začetnik IN dopolnitelj naše vere”. On živi, da posreduje za nas in nas želi “predstaviti NEOMADEŽNE pred Božjim prestolom”. Živi, da “uporabi in posveti te, ki je naredil popolne.” Vladarstvo je na njegovih ramenih.

VERUJ v tega, ki ga je Oče poslal!

Izkorenini strah, dvom, samopomilovanje in grehe, ki jih naredimo, da prinesemo blagoslov na svoje življenje. DRŽI SE UPANJA V JEZUSA KRISTUSA in se ti ne bo TREBA poviševati s ponosom, materializmom, nečimrnostjo, poželenjem, močjo in posvetnim zadovoljstvom. Ponudi te grde stvari kot dar temu, ki te naredi popolnega. :)

“TI, KI ZAUPAJO KRALJU – TESARJU IN MESIJI, NE BODO NIKOLI ZASRAMOVANI.”

“GOSPODOVA GOREČNOST BO TO STORILA!” “GOREČNOST BOGA BO TO STORILA.”

jesuslifetogether.com
Slovenščina Languages icon
 Share icon