Sprejmi njegovo povabilo: “Iz paglavca v metulja”

22/2/2010

Rek vreden zaupanja in popolnega sprejema – za te, ki vidijo in slišijo:

“Resnično krščanstvo po Jezusu ni iz paglavca v žabo ali pa iz gosenice v metulja. Je iz PAGLAVCA V METULJA!”

Pesem “Oba, volovska žaba in metulj, sta bila ponovno rojena.” je zagotovo luštna. A kakor koli, ta pesem je narobe. Čisto narobe. EDINO krščanstvo na tem planetu, ki je resnično, ne more biti opisano kot sprememba iz paglavca v žabo ali gosenice v metulja. TO je smrtna želja za kogar koli, ki veruje v to, še tako luštno, teorijo.

RESNIČNO BIBLIČNO KRŠČANSTVO je veliko lepše kot to!

Je sprememba tistega paglavca v METULJA.

Problem religije ljudi, ne glede na kako lep namen ima in ne glede na dobra dela in nehanje “slabih” navad ali spremembe življenjskega stila in karakterja, je, da pričakuje le “spremembo” iz paglavca v žabo ali gosenice v metulja. To se sliši radikalno, a kot bi znanstveniki potrdili, tam ni resnične spremembe – samo faza ISTEGA življenja. Namesto biti doma se “udeležuješ” v nedeljskih bogoslužjih, nehaš z alkoholom in cigaretam, več ostajaš doma in se igraš z otroci, imaš “poučevanje Svetega pisma”, pomagaš pri hranjenju revnih in pri misiji. NIČ OD TEGA SAMO PO SEMI KAJ POMENI. Vsak pogan lahko to naredi.

Nikita Hruščov, komunistični tiran, bi lahko citiral skoraj celo Sveto pismo. Veliko morilcev je nehalo kaditi in piti alkohol in veliko ljudi z pokvarjenimi, umazanimi in hudobnimi življenji delujejo v dobrodelnih akcijah. Zjutraj v nedeljo zgledajo zelo duhovno, ko delajo svoja dobra dela, a ta so lahko, in tudi so, narejena od katerega koli ateista. Mati Terezija je sama rekla možu, ki ga poznamo: “Mi smo odrešeni po Mariji.” S tem je priznala slavljenje demonov in je v svojem dnevniku, ki je bil najden po njeni smrti, priznala, da ni verjela v Boga. Človekova religija pomeni NIČ. “Sprememba” navad, standarda in življenjskega stila sama po sebi ne pomeni nič. KDOR KOLI lahko to naredi. Olimpijski atleti “zanikajo sami sebe” veliko razkošja in užitkov zaradi cilja, ki si so ga nadeli na svoje življenje. Kdor koli lahko to naredi.

A krščanstvo, kot ga je Jezus definiral, živel, in omogočil – je nekaj zelo drugačnega! Ni le sprememba iz paglavca v žabo ali iz gosenice v metulja.

V takih primerih je “zunanjost kozarca” zelo spremenjena! A tu je pomen: DNA sluzastega paglavca ali kosmate gosenice je popolnoma ne spremenjen! Še vedno sta isti bitji. Prav tako, kot ima oplojeno jajce enak DNA kot sto letni mož ali ženska, ki je prišla iz tega jajca, lahko vidimo, da se zunanjost zelo spremeni, a za tem NI BILO nobenega čudeža. Sprememba je velikokrat dobra, a če ni NADNARAVNA SPREMEMBA DNA-ja, JE JEZUS REKEL, DA TO POTEM NI KRŠČANSTVO. Večino cerkva sploh ne razume te preproste resnice in tako hitro sprejme kogar koli, ki je “rekel molitev”. Ne glede na to, kar Sveto pismo pravi, da je pomemben dokaz, da Sveti Duh sedaj živi v osebi, in da je DNA te osebe NADNARAVNO SPREMENJEN od VETRA NEBES.

Pravo krščanstvo, to opisano v Svetem pismu, je bolj podobno paglavcu, ki se spremeni v METULJA. Paglavec v žabo in gosenica v metulja je sprememba stanja. Paglavec v metulja je ČUDEŽ. Po mnenju Jezusa in njegovih apostolov, ki so ga dobro poznali, to edino lahko kličemo ODREŠENJE, SPREOBREMENENJE. “Le človek” postane kristjan, z opranimi grehi, z živo osebo Jezus sedaj v njegovem srcu, sam človek, ki se je odločil se prepustiti v zavezo in je sedaj oblečen z Očetom po Jezusu Kristusu. Ta SPREMEMBA BITJA, dokaz dan od apostola ljubezni, je to, kar je bilo napovedano od prerokov: David, Ezekiel, Jeremija, Zaharija, Izaija in kasneje samega Ješua in njegovih apostolov kot “Nova zaveza”.

To Novozavezno nadnaravno ŽIVLJENJE – duh Kristusa samega, vstalega, je bilo prvič demonstrirano v Apd. 2:36-47 in pravo krščanstvo NE SME BITI NIČ MANJ DANES, kot je bilo v svojem novo rojstvu.

TO je zagotovo!

Nehaj se igrati. Nehaj se družiti z “petimi devicami”, ki hitro sprejmejo religijo namesto nadnaravnega življenja. Tistih pet devic, brez presenečenja, NE BODO Z JEZUSOM (Matej 25). Ne glede na to koliko dobrih del so naredili ali kako dobro so obiskovali “bogoslužja”.

Sprejmi njegovo povabilo! Pokliči k Jezus za ČUDEŽ iz “paglavca v metulja” in nehaj sprejemati religijo iz “paglevca v žabo”. :)

 

jesuslifetogether.com
Slovenščina Languages icon
 Share icon