MIÉRT SZÜLETTÉL?

Ez túl „nagy”ahhoz, hogy gondolkozz rajta? Vagy egyszerűen csak túlságosan elégedett vagy az élettel, tehát miért is terhelnéd magad ilyen dolgokkal? Vagy talán úgy vélekedsz, hogy te már mindent tudsz az életről. Vagy nagyon mélyre süllyedtél és azt gondolod, hogy ez már sohasem változik meg. Akármi is a helyzet, arra kérlek, hogy állj meg most, és tekints megfontoltan és nyugodtan néhány dologra - mintha először csinálnád. Állj meg és légy teljesen őszinte önmagadhoz.

4/8/2003

Gondolkozzunk el egy kicsit ☺

Megállsz-e bármikor, hogy feltedd magadnak az élet nagy kérdéseit? Mint például: ”Ki vagyok én?” „Miért születtem meg?” „Mi is az életem értelme egyáltalán?”

Ez túl „nagy”ahhoz, hogy gondolkozz rajta? Vagy egyszerűen csak túlságosan elégedett vagy az élettel, tehát miért is terhelnéd magad ilyen dolgokkal? Vagy talán úgy vélekedsz, hogy te már mindent tudsz az életről. Vagy nagyon mélyre süllyedtél és azt gondolod, hogy ez már sohasem változik meg. Akármi is a helyzet, arra kérlek, hogy állj meg most, és tekints megfontoltan és nyugodtan néhány dologra—mintha először csinálnád. Állj meg és légy teljesen őszinte önmagadhoz.

Mint például…érezted már magad vacakul egy bizonyos rossz szokásod, kényszer vagy függőséged miatt? Bármit is teszel, hozzád van kötve, mint egy rabbilincs.

Mi van a nagy „leengedéssel” valamilyen nagy esemény vagy ünnep után? Nem egészen azt hozta, amire számítottál, ugye?

Talán teljesen eleged van már mindenből, lehet csalódott vagy akár a körülményeid, akár a körülötted lévő emberek miatt. A gyerekek „uralkodnak”, és legszívesebben a hajadat tépnéd miattuk. A mézeshetek és az új kisbaba már ködös, távoli emlékek.

Azonosulni tudsz azzal az érzéssel, hogy átvertek a munkahelyeden, otthon, vagy becsaptak valamilyen módon? „Ők” tették ezt velem!

Aztán ott van a mindennapi élet taposómalma felett érzett unalom és aggodalom. Hol fent, hol lent vagy érzelmileg, mint egy jojó. Bizonytalanságok ködlenek pénzügyeidet vagy kapcsolataidat illetően, és sohasem vagy biztos abban, mi fog történni. Senki sincs, akihez igazán fordulhatnál vagy akiben igazán megbízhatnál. És mikor azt gondolod, hogy találtál valakit, elhagy vagy eltaszít magától. Tudod…ezek az élet alapvető buktatói. Lomot veszünk és adunk tovább.

Késztettek-e már ezek a dolgok valaha is arra, hogy eltűnődj: „Nincs semmi több az életben, mint ez? Többnek is kell lennie az életben, mint ez!” Megálltál-e már valaha elég hosszan ahhoz, hogy leszállj az élet óriáskerekéről, és találj valamiféle biztos válaszokat ezekre a kérdésekre? Olyan válaszokat, amelyek mindent megváltoztatnak az életed hátralevő részére, és azon túl?? MEGÁLLTÁL-E már valaha is igazán, elmélkedtél és gondolkodtál-e az életedről, Istenről, és arról, hogyan tovább?

Erre nincs jobb alkalom, mint a mostani! És biztosíthatlak, hogy az élet taposómalma és az üresség, amiről tudod, hogy érezted már az életedben, biztosan nem Isten akarata számodra ezen a világon! Végtelenül több van az életben, mint a megszokott életmód mindennapos rohangálása, várván a hétvégékre, a „családi alkalmakra”, egy karácsonyfára évente egyszer, nem beszélve a ki nem mondott szívfájdalmakról és a bűnök özönéről. Azt a felfogást sulykolják belénk, hogy ez a mi 30, 50 vagy 80 évig tartó életünk mértéke, látástól vakulásig, évről évre—és el sem gondolkodunk ezen. Megbabonáz és letaglóz az élet rutinja és a körhintaszerű lét. Nem igaz? Az az elképzelésed (legalábbis elméletileg), hogy olyan csodálatos az élet—vagy egyszer legalábbis azzá válik.

Győzködjük magunkat, hogy az életünk jobb lesz, ha megházasodunk és lesz egy gyermekünk, majd egy másik. Aztán azzal nyugtatjuk magunkat, hogy a gyerekek még nem elég idősek, és majd elégedettebbek leszünk, ha megnőnek. Azután azért vagyunk feszültek, mert gyermekeink kihívást jelentenek. Biztosan boldogok leszünk, ha kinőnek abból a korszakból. Azt mondjuk magunknak, hogy az életünk teljes lesz, ha a házastársunk vagy a szobatársunk összeszedi magát, ha lesz egy jobb autónk, ha képesek leszünk gond nélkül kifizetni a számlákat. Addig várunk, amíg többet nem tudunk, többek nem leszünk, többünk nem lesz vagy jobban nem méltányolnak minket. Az az igazság, hogy üldözzük ezeket az üres álmokat, amelyek nem hozzák el azt a boldogságot, amiről mindig azt hittük, hogy majd megtaláljuk.

Tehát még egyszer: nincs jobb idő, mint a mostani, hogy elgondolkodj Istenről, és arról, mit akar Ő az életeddel! Ha nem most…mikor? Az életed mindig tele lesz kihívásokkal. Emlékezz, hogy az idő nem vár senkire. Tehát ne várj addig, amíg be nem fejezed az iskolát, amíg le nem adsz öt kilót, amíg fel nem szedsz öt kilót, amíg gyerekeid nem lesznek, amíg nem lesz jó munkád, amíg nyugdíjba nem mész, amíg meg nem házasodsz, ne várj a hétvégéig, amíg nem szerzel egy új autót vagy otthont, amíg ki nem fizeted az új autódat vagy otthonodat, amíg a házastársad jól nem bánik veled, tavaszig, őszig, télig, nyárig, elsejéig vagy tizenötödikéig, amíg el nem jön a te időd, vagy amíg meg nem halsz (és az már túl késő!). Nincs jobb idő az éppen mostnál, hogy eldöntsd, Istenhez fordulsz.

Ha igazán őszinte vagy azzal kapcsolatban, hogyan állnak most a dolgaid (Isten nélkül), akkor tudod, hogy az életedben van nyomorúság, szívfájdalom, magányosság, üresség, énközpontúság, büszkeség, hiúság, kapzsiság, féltékenység, irigység, düh és mindenféle bűn. Az az igazság, hogy Isten ismerete nélkül nagyon is részei az emberi életnek az ártalmas csúfságok és az elfekélyesedett bűnök. Valójában ez jár át mindent. És igazán legyen szólva, ezért ítélet alatt vagyunk. Tudom, ez félelmetesen hangzik, de ha nem teszel ellene valamit, ez még inkább így lesz, ha semmi sem változik…egyenesen az örökkévalóságba vagy a pokol tüzébe.

És EZ HATÁROZOTTAN NEM AZ, amire születtél!!

Tehát Miért Születtél??

JÉZUS Miatt Születtél!

Neki születtél! Azért kaptad az életed, hogy megtalálhasd és megismerhesd Istent és az Ő Fiát, Jézust. Maradj itt, rendben? Ne hagyd abba az olvasást, azt gondolván, hogy „hallottad már ezt az egészet korábban…”

Isten gondosan és szeretőn figyel téged, és egy sokkal nagyobb célért helyezett ide, mint azt valaha is elképzelhetnéd! Biztosan nem azért, hogy egy 9-től 5-ig tartó mókuskerékben éld az életed. És biztosan nem azért, hogy nyomorúságban, önzésben, szívfájdalmak között, és unalomban élj! Isten szeretne tisztára mosni és megszabadítani minden vétektől és bűntől a szívedben, mindenféle romlott magatartástól és érzelmi rohamtól. Fel akarja nyitni a szemedet egy olyan világra, amely tele van Dicsőséggel, Hatalommal és Szépséggel Jézusban, a királyok Királyában és az urak Urában. Arra vágyik, hogy betöltsön, és minden mértéken felül Gazdaggá tegyen Isten Életében és az Ő Értékes Fiában, Jézusban. Ő teljes Életet kínál neked—nem csupán összetákolt dolgokat, amelyek szinte a következő napfelkelte előtt semmivé leszek a sírod fölött. És a TELJES ÉLET abban található meg, Akinek teremtettél—Isten készítette el ezt így! Hogy Benne éljünk, Vele és Neki. Ezért születtél meg! Azért születtél, hogy barátok legyetek Istennel, és Vele élj most és mindörökké.

Mivel Isten ilyen célra teremtett téged, miért szaladgálnál körbe-körbe, ide-oda tologatván kis „homokkupacodat”? Egyébként is hová vezet ez téged?? Ő alkotott, és terve van veled. Azt akarja, hogy kijöjj abból az életből, amelyet jelenleg élsz. Csodálatos dolgokat akar megmutatni neked. A Végtelen, Mindenható Úr, a menny és föld Teremtője szeretne téged vadonatúj élettel betölteni Őbenne. És Isten be is bizonyítja ezt nekünk azzal a Szeretettel, amelyet bemutatott Fián, Jézuson keresztül.

„Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.” Római levél 5:8

Ez a SZERETET!!!

Isten irántad való nagyon mély szeretete hihetetlen Ajándékában, az Ő Fiában mutatkozik meg. Amikor az idő éppen megfelelő volt, elküldte az ember Jézust a földre. Tudta, hogy Nélküle mindannyian nagyon nagy bajban lennénk! Látja, hogy céltalanok és értelmetlenek vagyunk, bajba kerülünk, megbántunk másokat, és minket is megbántanak…Tehát irántunk való mérhetetlen szeretetéből az Atya átadta Jézust, hogy meghaljon helyetted. Látod, a benned lévő bujaság, kapzsiság, büszkeség, rútság, önzés, gyalázkodás, önsajnálat, féltékenység bűnei—és még sorolhatnánk a végtelenségig—fogva tartanak, és Isten ellen törő bűnössé tesznek. A bűneid miatt a végső állomásod a halál. DE!! Isten nem akarja, hogy ez megtörténjen! Nem akarja, hogy végül kiüresedj és meghalj, és örökre eltűnj a látóköréből. Isten vágya az, hogy valójában Élj! És így biztosított utat Jézuson keresztül.

Egy másik „vonatkoztatási pont” azzal kapcsolatban, hogy ki vagy te, és kicsoda Jézus…a különbség Jézus személye és a te személyed között az, hogy Jézus SOHASEM vétkezett. Egyszer sem. Jézusnak nagyon bensőséges kapcsolata volt az Atyjával; ahogy Istent figyelte, követte Őt, benne élt, és a legapróbb részletig engedelmes volt Neki—minden gondolatban, szóban, cselekedetben és hozzáállásban. Egész idő alatt bűntelenül és igaz módon élt és úgy döntött, hogy egyszer sem fordít hátát az Atyának. Szerette Istent, és folyamatosan Rajta tartotta a szemét. Minden Reménye és teljes Szíve Istenben volt elrejtve, amíg itt élt emberként. Isten vezette, vigasztalta, körülvette, ellátta és betöltötte Jézust napról napra az emberi élet minden kínjában, kísértésében és szívfájdalmában. Jézus törődik velünk, és tudja, hogyan érzünk, mert élt emberként. De Ő ezt Istenben élte meg.

Az engedelmessége végül a Kereszthez vezette. Jézus szándékosan választotta azt, hogy nem védi meg magát a gyalázkodástól, csúfolódástól, gúnyolódástól, a korbácsütésektől és a keresztre feszítéstől. Szándékosan választotta—értünk—hogy nem kímélte magát, és ehelyett a Keresztre ment. Az Atyjával való mély szeretetben, és a mindvégig való engedelmesség iránti mély vággyal teljesítette Isten akaratát. Azért halt meg, hogy neked ne kelljen.

Miért kellett meghalnia? Mert Isten valódi kapcsolatot akar veled. De az ember önző, független és bűnre hajlamos természetének problémája ennek útjában áll, és ezt kezelni kell. Tehát Jézus Magára vette, hogy „kifizesse az árat” a bűnödért—te halált érdemeltél, de Ő halt meg helyetted. És három nappal később Isten hatalmas Ereje által feltámasztotta a halottak közül, és az Isten jobbján lévő megtisztelő helyre ültette. Jézus most sokkal feljebb van minden uralkodónál, hatóságnál, hatalomnál vagy vezetőnél vagy minden másnál ebben vagy az eljövendő világban. Isten minden dolgot Krisztus hatalma alá helyezett.

Bízz Benne—nem fogod megbánni

Mindezek tudatában néhány döntést kell hoznod. Nem automatikus a belépés a mennyországba, csak mert azt mondod: „Igen, rendben, ezt el tudom hinni. Bent vagyok. Találkozunk a mennyben.”

Nem. Ez nem így működik.

Bizonnyal tudja meg azért Izráelnek egész háza, hogy Úrrá és Krisztussá tette õt az Isten, azt a Jézust, a kit ti megfeszítettetek [bűneitek által]. Ezeket pedig mikor hallották, szívökben megkeseredének, és mondának Péternek és a többi apostoloknak: Mit cselekedjünk, atyámfiai, férfiak? Péter pedig monda nékik: Térjetek meg (forduljatok el a bűneitektől és foruljatok Istenhez) és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát. Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk. Sok egyéb beszéddel is buzgón kéri és inti vala őket, mondván: Szakasszátok el magatokat e gonosz nemzetségtõl! A kik azért örömest vevék az ő beszédét, megkeresztelkedének…

Apostolok Cselekedetei 2:36-41

El kell fordulnod a bűneidtől! Szembe kell szállnod az Isten Hatalma és Uralma ellen való lázadásoddal. Ő Élő Isten, aki teremtett téged, és a bűnöd Őt sérti. Légy nagyon őszinte és gondolkodj el azon, ki vagy, és mit teszel. Légy „valódi” önmagad előtt és légy „valódi önmagad” Isten előtt is! Semmi ismételd-utánam-ima vagy vallásos szertartás! Ne gondold, hogy „erkölcsössé” válhatsz vagy kedvesebb személlyé, aztán Isten segít neked besurranni a mennybe, amikor a show-műsornak vége. Barátom, ez nem így működik! KÉRLEK, hallgass rám!

„Úrrá és Krisztussá tette őt az Isten, azt a Jézust,

a kit ti megfeszítettetek [bűneitek által].”

Azt mondta, hogy térjünk meg az életünkben lévő bűnökből. Tudod, melyek ezek a dolgok—belül és kívül? Gondolsz a féltékenység, irigység vagy a más iránt való gyűlölet gubancára? Mi van a csip-csup kényelmetlenségek miatt felgyülemlett feszültséggel és türelmetlenséggel? Vagy mi van a rossz érzésekkel és szavakkal, amelyeket olyan valakivel váltottál, aki becsapott vagy megbántott. Talán majdnem felrobbantál a házastársad miatt múlt éjjel. Vagy erkölcstelenséggel töltöd meg az elmédet TV vagy internetes pornográfia nézése közben. Vagy iszol vagy drogozol. Bármiről is van szó, „Bánd meg bűneid, mert az Isten országa közel van!” Fordulj el a jelenlegi életedtől, amely fáj neked, és fáj Jézusnak, és fordulj felé! Ő szeret téged! Fejezd ki Neki, hogy le akarsz számolni a bűneiddel, nagyon bánod azokat, és szeretnéd, hogy Ő legyen jogos Uralkodója az életednek—most és mindörökké. Ő sokkal jobban fog uralkodni, mint te! Semmit sem veszthetsz, és mindent megnyerhetsz! Nézz a szemébe, és kérd, hogy mutassa meg neked, kicsoda Jézus valójában. Kérd, hogy bocsásson meg neked, és szabadítson meg a bűn rabszolgaságából. „Ha a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek!” (János 8:36)

Kezdd azzal, hogy valódi önmagad leszel, beszélsz Istenhez, kitárod előtte szívedet és gondolataidat. Bízd Rá a múltadat, hogy megbocsássa bűneidet és megtisztítson. Bízd Rá a jövődet is—a gúnyolódást, amivel lehet szembe kell nézned, a büszkeség nyújtotta biztonság elengedését, az anyagiasságot, a kérkedést, a haragot, a fizikai erőszakot és kiabálást, a káromkodást, a családi bálványimádást és a függetlenséget, ami megkeményít és meggátol abban, hogy sebezhető légy Isten és emberek előtt. Bízd rá mindezen dolgokat. Ő szeret téged! Ő alkotta a galaxisokat—Ő igazán képes arra, hogy „megtartsa, amit rábíztál addig a Napig”, amikor visszajön azokért, akik az övéi, hogy Haza vigye őket. Fordulj felé, és mondd Neki, hogy bízni fogsz Benne és Vele jársz, nem számít, mi lesz, mindörökké. Nem fogod megbánni—és életedben először igazán biztosak lesznek az elkövetkező évmilliárdok.

Mint ahogy egyszer azt mondták egy nagyon rossz bőrben lévő embernek, de ami éppúgy érvényes rád is…„Itt van az út—már kipróbáltál minden mást, ahogy én is. Jézus elég mindenkinek, mindenkor—neked is. Semmi mást nem kínálok neked, mint a feltámadott Urat. Nem kínálok neked semmi mást, mint a megfeszített Jézus Krisztust. Ez az. El van rendezve. Ennyi. Ha ez nem elég neked, akkor soha semmi nem lesz az. Semmit sem himbálok a szemed előtt. Kijelentem a feltámadott Urat, a bűnök bocsánatát és az Életet az Ő nevében. Ott áll Dicsőségben az Atya jobbján, és a trombita Gábriel ajkainál van—és jobb, ha készen állsz.”

Szívünktől a szívedig

Sok ezer évvel ezelőtt Isten ajánlatot tett azoknak, akik hajlandók voltak hallgatni Rá. Adott nekik egy választási lehetőséget, mondván:

Lám elődbe adtam ma néked az életet és a jót: a halált és a gonoszt.

Mikor én azt parancsolom néked ma, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, hogy járj az ő útain, és tartsd meg az ő parancsolatait, rendeléseit és végzéseit, hogy élj és szaporodjál, és megáldjon téged az Úr, a te Istened a földön, a melyre bemégy, hogy bírjad azt.

Ha pedig elfordul a te szíved, és nem hallgatsz meg, sőt elhajolsz és idegen isteneket imádsz [mint például munkát, családot, pénzt, szórakozást], és azoknak szolgálsz; Tudtotokra adom ma néktek, hogy bizony elvesztek. (5Mózes 30:15-18, 8:17-19)

Ma ugyanez a választás a tiéd. Isten a Szeretetéből és Jóindulatából fakadóan biztosította bűneid bocsánatát Fia, Jézus Vére által. Ez valami nagyon értékes és hihetetlen gondoskodás! Szeret téged! De nem fogja kényszeríteni a kezedet. Rajtad áll, hogy kinyújtsd azt és megtaláld Őt, és letedd az életed a nagyon megbízható Kezeibe. Rajtad áll, hogy keresd Őt, mint ritka kincset, és add fel minden saját „kincsedet”. Az a te dolgod, hogy elfordulj a bűnödtől, és kezdj el Reá nézni, keresni Őt, és beszélni Hozzá. Ez nem lesz teljesen fájdalommentes. És ez nem megy anélkül, hogy szükséged lenne komoly bátorságra és becsületességre. De amit Isten cserébe ad, az hihetetlen! Életed legértékesebb lehetősége kopogtat az ajtódon! Ha tudod, hogy többre lettél teremtve, mint ahogy jelenleg élsz, akkor jöjj! És még ha nem is vagy meggyőződve, és pillanatnyilag nem érdekel…mint barátod szeretnélek rávenni arra, hogy komolyan fontold meg, amit ma olvastál—mert ez vonatkozik rád is, akár így „érzed” vagy így gondolod, akár nem! ☺

ÉS…Isten Terve magában foglalja azt is, hogy építse Új Életedet másokkal, akik szintén meghaltak első életüknek, és megszülettek másodjára az Ő Családjába! Ajándékozd el az életed minden nap másokkal együtt, akik szenvedélyesen szeretik Jézust teljes szívükkel, lelkükkel, elméjükkel és erejükkel. És soha, de soha ne győzzön meg senki arról, hogy ez „istentiszteletek vagy misék látogatásáról” szól, vagy egy programhoz való csatlakozásról, vagy valamely előre kijelölt helyen és időben, ünnepélyes ruhában történő beszédek meghallgatásáról. Ha a VALÓDI Jézus valami volt, hát nem ez! Hanem ennél sokkal több lévén, Ő minden nap odaajándékozta az Életét másokért, és azokkal kapcsolta össze, akik teljesen, elkötelezetten hajlandóak voltak mindent elhagyni Érte. Tedd te is ugyanezt!

Kérlek…Add az Élet Urának—az életed. Most mindjárt! Ez nagyszerű. Most és Mindörökké.

„Ma, ha az Ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket.” (Zsidók 4:7)

Neked…

Jézusnak szavai meg vannak örökítve az Írásokban és azoké is, akik nagyon közelről ismerték Őt, amíg a földön élt. Nagyon jó dolog beszélni Istennel, és kutatni az Írásokat. Ő majd fölnyitja a szemedet, ha igazán kéred és keresed Őt…

Keresd Őt!

„Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.” Máté 7:7-8

„És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.” Jeremiás 29:13

„Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.” Máté 7:13-14

Jézus Önmagát adta értünk

„Kegyelem néktek és békesség az Atya Istentől, és a mi Urunk Jézus Krisztustól, A ki adta önmagát a mi bűneinkért hogy kiszabadítson minket e jelenvaló gonosz világból, az Istennek és a mi Atyánknak akarata szerint. A kinek dicsőség örökkön örökké! Ámen.”

Galata 1:3-5

„A ki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk.” 1 Péter 2:24

„Mert azt adtam előtökbe főképen, a mit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bűneinkért az írások szerint; És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint…” 1 Korinthus 15:3-4

„Azonképen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, a kik őt várják idvességökre.” Zsidók 9:28

„Mert Krisztus, mikor még erőtelenek valánk, a maga idejében meghalt a gonoszokért.” Róma 5:6

„És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.”

Ézsaiás 53:5

Jézus Úrsága és Fennhatósága

„A ki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született; Mert Õ benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Õ általa és Õ reá nézve teremtettek; És Ő előbb volt mindennél, és minden Õ benne áll fenn.”

Kolossé 1:15-17

„…az Õ hatalma erejének ama munkája szerint, A melyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben. Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is: És mindeneket vetett az Õ lábai alá…”

Efézus 1:19-22

„A ki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, a ki hatalma szavával fenntartja a mindenséget, a ki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban, Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, a mennyivel különb nevet örökölt azoknál.”

Zsidók 1:3-4

Megtérés

„Ettől fogva kezde Jézus prédikálni, és ezt mondani: Térjetek meg, mert elközelgetett a mennyeknek országa.” Máté 4:17

„…az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek: Mivelhogy rendelt egy napot, melyen megítéli majd a föld kerekségét igazságban egy férfiú által, kit arra rendelt; bizonyságot tévén mindenkinek, az által, hogy feltámasztá őt halottaiból.”

ApCsel 17:30-31

„Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek, hogy így eljöjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől. És elküldje a Jézus Krisztust, a ki néktek előre hirdettetett.”

ApCsel 3:19-20

Engedelmesség a gyakorlatban

„Mondja vala pedig mindeneknek: Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét minden nap, és kövessen engem. Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az õ életét én érettem, az megtartja azt. Mert mit használ az embernek, ha mind e világot megnyeri is, ő magát pedig elveszti vagy magában kárt vall? Mert valaki szégyel engem és az én beszédemet, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljő az ő dicsőségével, és az Atyáéval és a szent angyalokéval.”

Lukács 9:23-27

„Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom. És valaki nem hordozza az õ keresztjét, és én utánam jő, nem lehet az én tanítványom.” Lukács 14:26-27

„…és azért halt meg mindenkiért, hogy a kik élnek, ezután ne magoknak éljenek, hanem annak, a ki érettök meghalt és feltámasztatott.”

2 Korinthus 5:15

„Mert megjelent az Isten idvezítő kegyelme minden embernek, A mely arra tanít minket, hogy megtagadván a hitetlenséget és a világi kívánságokat, mértékletesen, igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon: Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusnak dicsősége megjelenését; A ki önmagát adta mi érettünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól, és tisztítson önmagának kiváltképen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt.” Titusz 2:11-14

„Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.”

Máté 7:21

„Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az õ házát: És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett. És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, a ki a fövényre építette házát: És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.”

Máté 7:24-27

Miért születtél?

Ahogy Dávid egyszer írta:

„Bizony te alkottad veséimet, te takargattál engem anyám méhében. Magasztallak, hogy csodálatosan megkülönböztettél. Csodálatosak a te cselekedeteid! és jól tudja ezt az én lelkem. Nem volt elrejtve előtted az én csontom, mikor titokban formáltattam és idomíttattam, mintegy a föld mélyében. Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva: a napok is, a melyeken formáltatni fognak; holott egy sem volt még meg közülök.”

Zsoltárok 139:13-16

„Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kívánatos véget adjak néktek. Akkor segítségre hívtok engem, és elmentek és imádtok engem, és meghallgatlak titeket. És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem. És megtaláltok engem, azt mondja az Úr, és visszahozlak a fogságból. ” Jeremiás 29:11-14

jesuslifetogether.com
Magyar Languages icon
 Share icon