Hotel sem ti povedati. Ni na spektru!

19/12/1989

V Svetem pismu vidimo, da način, kako so naš Gospod in njegovi učenci hodili v nadnaravnem, je bilo preko vere, rojene v odnosu z Bogom. Ne preko čira čara. Nikoli ni bilo čira čara. Samo vera rojena iz odnosa. Vera rojena iz odnosa z Bogom.

Brez dvoma lahko sledimo razkol in napačno razumevanje, ki obstaja že preko desetletji, v ves čas, ki je bil porabljen dešifirati Sveto pismo za odgovor. A ta odgovor resnično ne obstaja nekjer na našem “spektru doktrine”. Je le eno upanje za enotnost z Bogom, za namen Boga v našem življenju in za enotnost drug z drugim. Mora biti, … enotonost, ki temelji na živem odnosu z Bogom, “ki je od začetka”, ŽIVLJENJE in ne “drevo spoznanja dobrega in slabega”.

Kot sem že žalujoče umenil prej, je naš Oče, zaradi vseh zlorab “čudežnega”, postal kot neki svetovni božiček. Vem, da veliko src hoče videti vrednoto Gospodove slave. “Tako na zemlji, kot je v nebesih.” To je zelo pravilno! Nikoli ne odnehaj s tem srčnim klicem. A prosim, čuvaj svoja srca in misli v Kristusu Jezusu in v njegovi Besedi in značaju.

Drugi so bili, od ene ali druge od the opisanih skrajnostih, skoraj nepopravljivo ranjeni. S tem so bili prikrajšani slave in pravega sijaja in veselja druge (in ZADNJE! - tam ni tretje) zaveze. Bratje! Prosim, ne dovoli, da te preko njihovih zlorab ali pa preko njihovih praznih doktrinah in tradicijah, sam človek oropa. Z odprtim srcem in umom poglej v edino novo zavezno cerkev in v življenje, ki je ilustrirano in pokazano v straneh njegove navdihnjene Besede. Tam ni drugega Kristus-življenja, drugega krščanstva, druge cerkve kot pa ta, ki je zapisana v Svetem pismu. Ta je “živela življenje do polnosti” po “moči neuničljivega življenja”. Ne zadovolji se z ničem drugim.

sl_nature_of_miraculous.jpg jesuslifetogether.com
jesuslifetogether.com
Slovenščina Languages icon
 Share icon