Gradba po Njegovem Načinu in Njegovem Načrtu

Dnevno Medsebojno Življenje

Če želimo imeti dobro Hišo za Jezusa, potem mora biti zgrajena na Njegov način in po Njegovem načrtu. Njegova Hiša je zgrajena iz ljudi, živih kamenjev, in On ima način, kako moramo graditi svoja življenja skupaj. Sveto Pismo kliče Jezusa Glavni Arhitekt. In mi moramo globoko skrbeti za Njegov načrt, Njegov plan.

7/5/2006

Sedaj, ko smo pojasnili, kaj je kvaliteten material za Božjo Hišo, razmisli o tem: predvidevaj, da vzamemo vse dobre kamenje, ves dober les, in vse ostale dobre materiale, ki jih Jezus izbere za gradnjo Svoje Hiše, in vse to nakupimo na velik kup. Veš kaj? Še vedno nimamo zgrajene hiše. Božja hiša zahteva veliko več kot le kvaliteten material (pravi Kristjani). Samo zato, ker imaš ves material na kupu, še ne pomeni, da imaš hišo v kateri lahko spiš. Neglede na to, kako dober je material, kup te ne bo zaščitil pred nevihto.

Če želimo imeti dobro Hišo za Jezusa, potem mora biti zgrajena na Njegov način in po Njegovem načrtu. Njegova Hiša je zgrajena iz ljudi, živih kamenjev, in On ima način, kako moramo graditi svoja življenja skupaj. Sveto Pismo kliče Jezusa Glavni Arhitekt. In mi moramo globoko skrbeti za Njegov načrt, Njegov plan.

Bog ima po vsej zemlji veliko čudovtih ljudi. Kaj se je teh zadnjih 2000 let pogostokrat zgodilo, in se danes še vedno dogaja, je, da si ti čudoviti ljudje želijo spremeniti svoja življenja v prijeten vonj Bogu, a so zelo nezadovoljni. Ne morejo najti svoj popoln potencial, in mu tako popolnoma služiti. To je njihovo srce, a kar naprej padajo. Razlog zakaj padajo, je zato ker smo pogostokrat gradili na napačen način. Nismo gradili na način in po načrtu, ki ga nam je dal Bog. Če se oseba odloči narediti nekaj, a to naredi na čisto napačen način, neglede na to, kako iskrena je ta oseba, to kar dela, bo le redko kdaj uspešna.

Jezusova Hiša je zgrajena po Njegovem Načrtu, ne našem. In Njegov Načrt je, “sto očetov, mater, bratov in sester.” Njegov Načrt je, da bi mi “spovedali svoje grehe drug drugemu” in bi tako bili ozdravljeni. Njegov Načrt je, da bi “nosili bremena drug drugega, in tako izpolnili Kristusov zakon.” Njegov Načrt je, da bi bili “eno, vsi skupaj, tako, kot sta On in Oče eno.” Božja volja ni, za posamezne kamenje, ki vsako Nedeljo pridejo skupaj in “obiskujejo” govor ali obred. Njegova volja in želja je za družino, ki je zgrajena skupaj, vsak dan, povezana v vseh deli dnevnega življenja kot Družina.

Jezus si je za svojo Hišo izbral načrt, ki je enak povsod, neglede na to, kje na svetu si, neglede na kulturo ali jezik. Načrt je, da vsi Božji ljudje kot Družina, skupaj, položijo svoja življenja za to, da bodo lahko ljubili in služili drug drugemo, vsak dan svojega življenja. Resnična Cerkev Jezusa, ki je načrtovana, da je močna, mora biti Družina vsak dan. Vsak dan jejo skupaj, iz hiše v hišo, na mnoge različne načine služijo in pomagajo drug drugemu – vsak dan. Dnevno si drug drugemu govorijo Božjo Besedo, z namenom, da postajajo bolj podobni Jezusu. Ko vidijo greh, grejo na sprehod in se skupaj pogovorijo o tem. Ne čakajo do “nedelje”, kjer bodo slišali govor o tem grehu. Božji namen (Ef. 3:10, 1Peter 2) je, da smo mi vsi dnevni “duhovniki” in ambasadorji Boga drug drugemu in ostalemu svetu. In Njegov namen je, da živimo tako življenje, “ko vstanemo, ko se vsedemo, in ko hodimo po opravkih”.

Vsi smo bili poklicani za duhovnike za Jezusa. Vsi smo bili poklicani, da nosimo Božjo Besedo in si medseboj pomagamo. To pomeni, da če ti vidiš svojega soseda jeznega, ali sebičnega ali pa, če vidiš pitje, ali sebičnost, ki zlomi srce Jezusa, potem moraš ti vzeti odgovornost in pomagati temu sosedu se spremeniti. To velja za vsak dan. To nima nič vzvezi z nedeljo. Jezusova resnična Cerkev je narejena iz živih kamejov in Hiša je zgrajena za vsakodnevno Družino. Ni nekaj, kar obiskujemo, ampak je nekaj, kar smo vsak dan.

Ali vidiš, kako je vse to povezano? EDINO Z VSAKODNEVNIMI MEDSEBOJNIMI ODNOSI lahko vidiš, če nekdo ljubi Luč in ljubi Resnico, in je tako Božji otrok. S par srečanj na teden preprosto ne boš sposoben videti, ali nekdo, ljubi Luč in je le šibek ali ta oseba v resnici sovraži Luč, in tako še ni odrešena. Božji Načrt je zaklad v zemeljskih posodah. Božji Načrt je duhovništvo vseh vernikov. Njegov Načrt je, da bi se Njegovi ljudje “vsak dan spodbujali.” Ena izmed koristi takega praktičnega življenja je, da vsi resnični otroci Boga, postajajo bolj in bolj zreli. Druga dobra stvar je, da če nekdo ne ljubi Luči, potem je ta oseba hitro razkrita za pretvarjenca. Če jih ne moreš popraviti, če jim je vseeno, kaj pravi Jezus, če so jezni in domišljavi, potem so hitro razkriti za ponarejene kristjane. Hitro postane jasno, da niso nikoli zares dali svojega življenja Jezusu, kajti resnica je, da nekdo ne more imeti Svetega Duha in ne ljubiti Luči (Janez 3, 1 Janez 1, 3).

Če bomo gradili na tak način – spreminjali svoja sebična in lena življenja, se zares učili, kako se vsak dan medseboj ljubiti kot Njegova Družina, biti odgovorni za pomoč in služenje Božje Besede v naših medsebojnih odnosih – potem bomo mi ta Hiša, katero Jezus ljubil in v kateri bo On lahko živel. To bo Hiša narejena po dobrem načrtu in ne bo težko za Jezusa, in tudi ne za nas, živeti v njej.

Jezus je rekel, da ko damo Njegovo Besedo v navado, ko pride nevihta (in nevihta bo prišla), potem bo hiša stala. Stala bo zato, ker je zgrajena na kamenju “poslušanja Njegove besede in uresničevanja Besede.” Ni zgrajena na le poslušanju besede, ali petju o besedi. Če le pojemo o besedi, molimo in se pogovarjamo o njej, in ne spremenimo način našega življenja glede na poslušnost Njegove Besede, potem, ko pridejo nevihte, neglede na to, kako lepo hiša izgleda, bo sploščena in uničena. To je to, kar je Jezus obljubil v Mateju 7. Tako, vzami si k srcu, gradi na Njegov način, da ko slišiš Njegovo Besedo, NAREDI nekaj o Njej. Bodi poslušen in ti nevihta ne bo škodila.

Prav tako kot se pred nevihto mala ptica ali mali zajček skrijeta pod skalo, se lahko tudi ti, če gradiš po Njegovem načinu, skriješ v zavetje Jezusovih kril. Nevihte bodo stresle drevesa in premaknile težke stvari. Trčile bodo, in strela bo udarila. A če boš gradil po Njegovem načrtu, in se boš obrnil proti Njim, ko bo prišla nevihta, potem boš varen v zavetju Njegovih kril. Divje nevihte bodo odšle in sonce bo zasijalo. Ptice bodo ponovno zapele in življenje bo novo in sveže. Hiša bo zelo, zelo močna z zelo trdno zgradbo. Ko nevihte pridejo in se zaletijo v hišo, bo ta stala, zato ker je zgrajena samo iz kvalitetnega materiala in je zgrajena po dobrem Načrtu. Imela bo minimalno škodo, in mi vsi bomo varni. Prav tako kot je bil Oče zelo natančen v navodilih Noeju glede materiala in načina zgradbe ladje, ima Jezus načrt in navodilo za material Njegove Hiše. V Novi Zavezi vidimo, da njegov Načrt ni za nekega svetega moža, ki daje govorne-povezani publiki, ki obiskuje organizacijo. Njegov Plan je, za “sto mater, bratov, sester,” - ki imajo globoke, dnevne, povezane in intimne odnose. To so ljubitelji Luči, in to vsi, “od najmanjšega do največjega.”

To je dobra novica Jezusovega Kraljestva. On pravi: “Moj Oče ima gorečo strast, za graditev Njegove Hiše.” Oče si močno želi, da bi gradili Hišo po Njegovem načrtu. V mnogih državah in mestih se poredko Njegova Hiša gradi po Njegovem Načinu. V skoraj vsaki “cerkvi,” v katerikoli državi, ljudje pridejo skupaj v nedeljo in sledijo nekim ritualom in tradicijam, in se potem vrnejo v svoje domove in živijo svoja življenja kakorkoli sami hočejo. Mogoče razbremenjeno grešijo, in mogoče poskušajo ne grešiti. A to ni hiša, zato ker niso Družina, vsak dan, skupaj.

Samo, ko so vsi kamnji zbrani skupaj in povezani s praktično medsebojno ljubeznijo in odkritostjo, zgrajeni po Božjem načrtu, da postanejo prostor, ki ga On kliče dom. Tudi, če si kar dober kamen in poskušaš živeti sveto življenje, si še vedno le en kamen. Če bi jaz postavil ta kamen na tla, ti še vedno ne bi bil dom za Jezusa. On noče, da bi imeli le posamezne kamne tam na tleh polja. Moramo dati sebe, celo prisiliti sebe, v zgradbo z drugimi kamni. Vsak dan moramo zahtevati od sebe, da se pridružimo drugim kamnom, po Njegovem načrtu za Njegovo Hišo, …. “ko se zbudimo, ko se vsedemo in ko hodimo po ulicah.” Ko peremo cunje in ko gremo v trgovino. Ko delamo na polju, delamo zidake, sekamo les, pripravljamo jedi, vse to lahko delamo skupaj. V vseh teh “nepomembnih” stvareh našega življenja, lahko skupaj zvežemo našo vero, upanje in ljubezen. Ko skupaj kot Družina, izpolnjujemo te dnevne naloge, vidimo, da so to “okna v našo dušo,” ki nam zares umogočijo, da operemo drug drugega z Božjo Besedo. Kakšno nasprotje z pretvarjeno religijo, ki prisega pri obiskovanju religijoznih obredov, govorov svetega moža in glasnega (ali tihega) petja. Jezus ne gredi nič drugega kot pa Družino.

Jezus je rekel, da če boš resnično ubogal mojo voljo, potem boš imel sto očetov, mater, bratov in sester – ne sto sosedov, ampak sto zelo bližnjih članov družine. To je volja Boga. To so učenja Jezusa Kristusa – da gradi Svojo Hišo z dobrim materialom. Slabi materiali, če se ne bodo spremenili, ko slišijo Jezusove besede, niso dobrodošli.

jesuslifetogether.com
Slovenščina Languages icon
 Share icon