NJEGOVO POVABILO

Božje povabilo celemu svetu je, da bi skupaj postali Dom za Očeta, Sina in Svetega Duh. Da bi postali Nevesta, ki se je pripravila za vrnitev svojega ljubega Ženina, Jezusa

7/5/2006

Pripravi se, Nevesta!

Božje povabilo celemu svetu je, da bi skupaj postali Dom za Očeta, Sina in Svetega Duh. Da bi postali Nevesta, ki se je pripravila za vrnitev svojega ljubega Ženina, Jezusa (Janez 13-15, Ef. 2-5, Raz. 19:7). Ko bereš sveto pismo, vidiš, da se življenje z Jezusom in za Jezusa, vzpenja proti nekem vrhu. Lahko se vprašaš – kaj je to? To je intimno prijateljstvo, ki se bliža poročni večerji! Bog nas pozivlja in nam pravi: “Jaz imam zaupanje v Sebe. Če boš prišel k meni in boš z menoj, ter boš pogledal kdo jaz zares sem, boš videl, da tam ni nobenih drugih snubcev, ki se lahko primerjajo z Menoj. Nič na celem vesolju ne bo prevzelo tvojega srca, kot ti ga jaz lahko prevzamem. Saj sem te ustvaril Zase. Ostale stvari so pritegnile tvojo pozornost, a če si vzameš čas in začneš hoditi z menoj, boš spoznal za kaj je bilo življenje mišljeno. In bomo imeli poroko!

Zato se pripravi, Nevesta!”

To povabilo je bilo vse od začetka časa razlog, zakaj so ljudje iskali Boga. To je Njegovo povabilo tudi nam sedaj. To povabilo je smisel vsega. To ni neka površinka, navidezna doktrina. Njegovo povabilo zbuja in kliče to kar je v naši notranjosti. Gre za to, da mi gledamo v vse, kar On je, in rečemo: “Jaz ne morem živeti brez Njega ali brez tega, kar je Njemu dragoceno! Nočem živeti brez tega! Nikoli si nebi želel živeti izven Njegove volje za moje življenje ali brez Njegovih namenov za moje življenje. Želim slediti Jagnju, kamor koli gre. Karkoli želi za moje življenje – to ima! On je Kruh Življenja, od kjer prihaja vse moje negovanje in izpolnitve. On je ta podoba vodstva, prijaznosti, odpuščenja in milosti, brez katere ne morem živeti. In brez katere nikoli nočem živeti! Hočem videti Njegovo moč. Hočem videti Njegovo ostrost. Hočem videti Njegovo prijaznost, Njegovo ljubezen in sočutje. Hočem videti Njegovo modrost, ki gre preko besed. IN HOČEM BITI Z NJIM! Želim slišati vsako besedo, ki prihaja iz Njegovih ust. Do konca svojega življenja, nočem biti dalj kot korak preč od Njega. Ne morem se obrniti proč od vsega, kar On je, zaradi moje lastne sebičnosti ali lenobe ali pa prizadetih občutkov. Ne morem se obrniti proč od Njega. Imam skušnjavo, a izguba bi bila prevelika.”

Jezus ima vse te lasnosti. On ima perspektivo na 1000 različnih načinov in je modrejši kot se da z besedami opisati. To je naš Gospodar. To je Jezus. To ni neka pravljica. To ni neka zgodba o nekem bogu, ki je ustvaril svet in sedaj sedi na velikem belem prestolu.

Gre se za osebo Jezus in Njegovem Očetu, ki vladata nad nami. Če bomo le pogledali, če si bomo le vzeli čas, da se srečamo Znjim, bomo videli, da absolutno ni mogoče, da bi se mu še dlje upirali. Problem je v tem, da nimamo volje, se izgubiti v Njegov zelo ljubeč in zmožen objem. Njegova zaupnost presega vse meje. A pogostokrat si ne vzamemo čas, da lahko to vidimo. Svoja življenja si naredimo preveč zaposlena, ali preveč sebična, preveč brezbrižna in si preposto ne bomo vzeli časa, da nas On lahko začara s svojo osebnostjo.

Oče ve, da če si bomo vzeli čas z Njim, v Njegovem Sinu, potem nam bo On pokazal svoj karakter v taki meri, da se nam ga ne bo možno upreti. Lasnosti Njegove osebnosti so osupne. Ko smo z Njim, izkusimo nekaj zelo dragocenega. Vse te stvari, ki nas tišijo k tlem in nas bremenijo, na enkrat postanejo neprivlačne in izgubijo moč, v primerjavi z Njim. Na enkrat te začara nekaj, kar ni v tvoji vsakodnevni izkušnji. To je JEZUS! In On nas vabi, da pridemo in hodimo z Njim. On te bo začaral s svojo prijaznostjo, milostjo in neskončnim odpuščenjem.

Videl boš Njegov nasmeh in sijaj v očeh. Videl boš kako veter piha preko Njegovih las. Videl, slišal in doživel boš stvari, ki te vodijo v drugo sfero, in tam čas ne bo obstajal (Raz. 1:12-18). Videl boš njegovo vodstvo in moč. Videl boš kakšno rešitev ima glede greha. Videl boš Njegovo osredotočenost in jasno vizijo, o tem kako bi življenje moralo biti. Videl boš globino Njegovega smeha, in čutil boš toplino Njegovega objema.

Pridi in mu sledi. Pokazal ti bo vodstvo. Pokazal ti bo moč. Pokazal ti bo Njegov nespremenljiv karakter in Njegovo kvaliteto življenja, ki te bo tako omamila, da boš hotel priti nazaj k Njemu. Priti nazaj tam kjer je neškodljivo in varno. Pokazal ti bo prijaznost in občutljivost, ki se bo dotaknila globine tvojega srca in življenja. Če boš prišel k Njim, in boš položil svoje obupno življenje polno sebe dol, potem te bo On opral in te očistil, in ti dal Svojega Duha. Tako bo On povlekel ven iz tebe diamante in rubine in bisere, ki so tam. Naredil te bo v kraljico. Naredil te bo v kralja.

Hoče zgraditi vojsko privržencov, ki mu bodo sledili. A to ni le neka teoretična, logična ideja. “Sledi mi, ali pa boš šel v pekel.” Ja, to je res, a to nima nič s tem, kar je Jezus prišel pokazati dvanajstim učencem. Ali misliš, da so sledili Jezusu po vseh tistih pokrajinah, zato ker jim je očital, da bodo šli v pekel, če mu ne bodo sledili? Ali veš za en citat, ki to pravi? Ko je šel k Očetu in je molil celo noč, ali je prišel nazaj in to naredil? Ali je rekel: “Oče, pokaži mi kaj želiš, da rečem,” in potem je vstal in rekel: “Vi tukaj, dvanajst ljudi, sledite mi, ali pa boste šli v pekel?” Ne! Oni so hoteli biti z Njim, zato ker so videli nekaj v Njem, kar jih je presunilo. Videli so Njegovo modrost, prijaznost in potrpežljivost. Videli so močno vodstvo in neomajen karakter. Videli so nekoga, ki stoji pokonci, ko je soočen z neskončnim udarci življenja; in to z malim nasmehom na ustnicah in z pogumom v očeh. Po vsem tem, so hoteli biti z Njim in so mu hoteli biti podobni! Niso šli proč od Njega, zato ker niso hoteli biti nekjer drugje kot pa z Njim (Matej 4:19-22, Janez 6:68, Apd. 5:20, Apd 3:19-20).

Ni mu jih bilo potrebno groziti, in prav tako nam ne grozi danes. Povablja nas, da ga vidimo kot je, da vidimo Njegove osuple značilnosti in osuplo osebnost, tako da bomo hoteli biti z Njim, sedaj in po tem življenju. Ko odrastem, hočem biti kot On. Zares!

Pred dolgim bo Jezus prišel po svojo Nevesto, ki se je pripravila za Njegov prihod. Očetova volja za naša življenja je, da mi smo Nevesta in ne, da le obiskujemo Nevesto. Da smo Hiša in ne, da le obiskujemo Hišo. Če greš nazaj v Staro Zavezo, vidiš, da je Božja želja vedno bila, da bi On imel Hišo in ne le rešene ljudi, za svojo last. Njegova želja je za bivališče, prostor, kjer bi lahko živel na tem planetu, ki ga je ustvaril. V Luku 17 nam je Jezus povedal, da Njegovo kraljestvo ni ne tu ne tam, a je vznotraj ljudi, ki so se pripravili Zanj. To so ljudje, ki so razširili svoja srca, s tem da so zavrgli stvari tega sveta, mesene želje in ambicije. Mi moramo biti ti ljudje, ki naredijo prostor za Jezusa v svojih življenjih, tako kot je On učil v Janezu 8. To je lasnost Ekklesije, Njegovega Telesa in Cerkve.

Čudovito je vedeti, da je Jezus prišel nam odpustiti naše grehe, a to ni edini razlog zakaj je prišel. In prav tako ni prišel samo zato, da bi mi razmišljali o Njegovih naukih. Jezus je prišel, da bi tudi mi izkusili življenje z Njegovim Očetom, kot ga je tudi On sam izkusil. Ne le zato, da bi mi živeli tu na zemlji, bi umrli in potem šli v nebesa. Prišel je zato, da bi mi živeli po “moči neuničljivega življenja.” Zato, da bi mi izkusili enako druženje, življenje in ljubezen z Očetom in Njegovimi brati kot jih je izkusil Jezus.

Biti odrešen je DALEČ od konca Zgodbe. Prav tako kot je bilo z Jezusovim rojstvom, naše Rojstvo, je le Začetek mogočne Zgodbe, ki jo Oče želi povedati v nas (Kol. 1:26-29, Gal. 4:19, Janez 7:38). Njegova želja je, da bi bil Kristus oblikovan v nas, in da bi bili mi (Njegovi Ljudje, Njegova Nevesta, Njegova Hiša, Njegova Ekklesia), popoln izraz slave Jezusa Kristusa na planetu Zemlja v sedanjem času. Božja želja ni le za posameznike, ki odsevajo Jezusa, ampak da bi mi postali, SKUPAJ kot korporacija, točen prikaz Jezusa.

Praktično razumevanje teh “nedoumljivih bogastev” je zelo povezano s tem, kako skupaj živimo življenje, vsak dan. Veliko tega, kar nam je religija in krščanstvo dalo preko stolet, je učenje mogočnih naukov o Jezusu in Njegovi Cerkvi. Sedaj je čas, da gremo naprej, preko učenja naukov o cerkvi, na to, da postanemo cerkev (Ef. 3:10, Matej 16:18).

Njegova Cerkev smo lahko le, če živimo Njegovo življenje s tem, da ljubimo drug drugega in si delimo življenje drug z drugim. Pomagamo si bolje spoznati Jezusa, ko si pomagamo znebiti greha, ko se globje ljubimo in ko skrbimo za potrebe drugih bolj kot skrbimo za svoje lastne potrebe. To je Jezusovo učenje. On je tza nas živel tako življenje in nas sedaj kliče, da mi živimo tako življenje drug za drugega. Tako se Nevesta “pripravi” za prihod svojega Ženina. Bolj se učimo medseboj resnično ljubiti, lepši postajamo. Ko se odrečemo sebičnosti in ponosa, ki nas ločujeta od drugih, in ko voljno odpremo svoja srca, s tem da postanemo ranljivi in iskreni drug z drugim, potem se Duh Boga, Milost Boga in Ljubezen Boga izlijejo na nas. In tako postanemo ta čudovita Nevesta, ki je PRIPRAVLJENA za svojega Ženina - Jezusa.

To je Cerkev – da živimo tako vsak dan, ne da le obiskujemo hišo Boga, a da postanemo prostor kjer Bog živi. Potem naši domovi, naša delovna mesta in naša Cerkev, vse postane eno. Ni več ovir iz mojega srca v tvoje srce in ni več ovir od moje hiše do tvoje. Jaz zavržem sebičnost, ponos in nevero in začnem ljubiti druge kot je Jezus mene ljubil. Ko vsak izmed nas to dela, potem smo mi Cerkev, lepa Nevesta, od najmanjšega do največjega, in Jezus izlije svoje olje ozdravljenja na nas. Jezus ni prišel, da bi nas naredil pametnejše. Prišel je, da bi nam dal življenje do vrha – da bi izkusili Njegovo življenje, dnevno, drug z drugim, in ne da bi le govorili izposojene besede, peli pesmi ter molili neosebne religijozne besede. ŽIVLJENJE!

jesuslifetogether.com
Slovenščina Languages icon
 Share icon