Jezusovo vodstvo

V življenju

Svoje svete je poklical, da bi živeli kvalitetno življenje skupaj in ne, da bi imeli dober “format srečanj!“

7/5/2006

In sedaj, ko smo rekli vse to, NIČ od tega ni pomembno, če ne živimo v kontekstu 1. Korinčanih 12-13, ki je napisano kot osnova za poglavje 14. Pravzaprav, brez vsakodnevnega medsebojnega življenja, je vse to lahko “nevarno.” Ne moremo preprosto govoriti o “srečanjih” in pozabiti nekaj, kar je zelo pomembno. Ta tema je precej večja kot se zdi. Gre se za dinamiko Jezusovega življenja v Njegovih ljudeh! V svobodi, ki nam jo ponuja 1 Kor. 14, bi ambicijozna oseba, ki je čudna, grešna, z divjim pogledom, in ki si želi pozornost, lahko izrabila to svobodo in preprosto le delala kar hoče. Brez skupnega dnevnega življenja vseh udeleženih, ljudje okoli te osebe ne bi vedeli, ali je ta oseba Prava za Jezusa ali ne. Ne bi vedeli, zato ker sami živijo sebična, posvetna in ne-povezana (z Jezususom in drug z drugim) življenja in zato ker ne poznajo sad življenja osebe, ki izrablja svobodo. Kvaliteta življenja opisana v 1. Kor. 12-13 je predpodstavka za svobodo, ki je razložena v 1. Kor. 14.

Moramo združiti sliki (prikazani zgoraj), ki opisujeta čas, ko so sveti skupaj kot duhovniki (in ne kot “občinstvo”) skupaj z namenjenim (Ef. 3:10) dnevnim življenjem vseh svetih (Apd. 2:42-47, 1 Kor. 12, Heb. 3:12-14), v Svetem Pismu opisano kot imeti “STO mater, bratov, sester.” Jezus je rekel, da JE to Njegov načrt. Svoje svete je poklical, da bi živeli kvalitetno življenje skupaj in ne, da bi imeli dober “format srečanj!” On želi dediščino, in ne “srečanje” ali pa “izmenjavanje znanja” ali pa “čustveno petje.” Njegovo srce je za skupnega človeka (Luka 9:23-27, 57-62), pravo Krščanstvo, kjer so vsi “od najmanjšega do največjega” ogrnjeni v Njegovem Duhu.

Ne gre se za to, da smo malo bolj sproščeni in gibljivi glede naših planiranih ali neplaniranih srečanj in sedaj to kličemo “vodstvo od Duha.” Samo zato, ker v naprej ne vemo, kaj bomo delali, to še ne pomeni, da bomo “vodeni po Svetem Duhu.” Sploh ne. To NI res. Prav tako kot sta “Janes in Jambres” bila ponaredek in sta, iz zemeljskega vidika, izgledala podobno kot Prava stvar, tudi naša srečanja lahko izgledajo kot Prava stvar, a niso.

Razlika med izbolšavanjem obstojoče denominacijske religije in življenjem v realnosti vstalega, živega Jezusa …je ogromna. V primerjavi z Priložnostjo, ki nam jo Bog ponuja danes, kreativno spreminjanje “srečanj” in “struktur” (v religijozni zgradbi ali pa v “hiši”) res ni tako zelo pomembno. On nas ne kliče k novi in izboljšani strukturi. On nas kliče k vsakodnevnimi odnosi, kjer lahko jemo iz Drevesa Življenja, skupaj z Maziljencem. In oo, JA, to bo spremenilo naša srečanja, a to bo Sad naših življenj in ne cilj. Samo zamenjati in izboljšati doktrino, metodo, dinamiko srečanj, kako blizu ljudje živijo drug od drugega, imeti nebiblično skupno blagajno in kar koli drugo je še danes popularno, je vse v resnici brez smisla. Kar zares hočemo (če si želimo to, kar si On želi), je Prostor, kjer JEZUS lahko živi in “kroži” (Raz. 1-2) brez ovir kot živi vladajoči KRALJ. To samo po sebi je ZOE ŽIVLJENJE (kot ga je Jezus klical). Nadnaravno nebeško življenje, ki ima neuničljivo, večno naravo, in obsega mogočno Realnost nevidnega področja moči, resnice, ljubezni in življenja. Jezus je prinesel “izmerno življenje” in “reke žive vode” Njegovim ljudem iz druge dimenzije, področja, ki ne more biti viden z človeškimi očmi in v svetlobi te zemlje.

V skupnem življenju v Kristusu, se ne gre za to, “kako moramo imeti srečanja.” Kar je Jezus prinesel na zemljo, z glasnikom angelov, ne bo nikoli tako plitvo in površinsko kot je to. Ali je Jezus umrl za “srečanja,” kjer vsi ljudje lahko sodeljujejo? Ali je Jezus umrl ZA TO? NE!! Jezus ni prišel na zemljo, da bi nam prinesel novi način, kako lahko imamo srečanja ali pa “imamo cerkev,” ali neko “gibanje.” To je tako zelo ničvredno v primerjavi z “tako naj bi se zdaj po Cerkvi oznanila,…!” (Ef 3:10). On želi javno uničiti in ponižati sovražnika - in spremeniti življenje za življenjem za življenjem, v kerakter, življenje, modrost in moč Sina. On “je pripeljal veliko sinov v slavo” - in ne le preprosto v odrešenje. On gradi svojo CERKEV, katere vrata pekla NE BODO premagala. Po milosti Jezusa Kristusa in preko Njegove avtoritete, mi vzemamo nazaj naše sinove in hčere, družine in sosede iz zapeljevanja in sužnosti hudiča. Življenja se spreminjajo. On nam je prinesel popolnoma novo področje, kjer mi sedaj lahko živimo ob Njegovi strani – kjer imamo nov zrak, nove oči za gledanje, nova ušesa za poslušanje, in novo srce za čutenje in ljubezen. Ta razlika vpliva na vse v našem življenju, vključno s “srečanji.”

Ali vidiš, kako rabiš pogum za vse to o čem se pogovarjamo. Ali vidiš, da za to rabiš vero in poslušnost? Ali vidiš, da če boš začel živeti v teh stvareh, bodo te stvari spremenile tvoje življenje. Ne boš več privezan na posteljo! Mi smo Kraljevo Duhovništvo, vsak dan. In srečanja, so v resnici le dodatek. Devetdeset odstotkov naše rasti pride izven skupnega življenja, in mogoče le deset odstotkov pride iz srečanj. To pomeni, da moreš iti ven iz tvoje hiše in v domove drugih. Ko prideš v njihovo hišo prinesi vodo ali hrano ali oblačila. Ko vidiš, da so jezni na otroka, jih boš mogoče moral vzeti na stran in se pogovoriti z njimi in hoditi z njimi. Ko vidiš ponos v njih, jih boš mogoče moral objeti in jih prositi, da se znebijo ponosa. Ko vidiš sebičnost v bratu, daj roko okoli njega in reci: “Prosim, nehaj biti sebičen.” Mi ne ignoriramo ljudi dokler jih ponovno ne vidimo naslednjo nedeljo. Mi živimo v sredini življenj drugih bratov in sester vsak dan, kot duhovniki, ki delajo delo Boga kot “sto mater, bratov in sester.” To tudi je brezpogojna zapoved Boga v Heb. 13 in v mnogih, mnogih drugih citatov.

Heb 3:12-14: “Pazíte, bratje, da v katerem med vami ne bo hudobnega in nevernega srca in bi odstopil od živega Boga. Nasprotno, iz dneva v dan drug drugega spodbujajte, dokler še lahko rečemo »danes«, da ne bi kdo med vami zakrknil, ker bi ga prevaral greh. Kristusa smo namreč deležni, če bomo obstoj, ki smo ga prejeli na začetku, ohranili neomajen do konca.”

Opazi, kaj ta citat, ki je od Boga pravi. Vsemogočni Bog pravi, da se morava jaz in ti, vsak dan spodbujati. Morava si biti ob strani, vsak dan. Sveti Duh je izbral vsak dan. Ni rekel vsako nedeljo. Ni rekel vsako nedeljo in vsako sredo. Ni niti rekel na srečanju. Rekel je, da se moramo udeležiti na nivoju resnice, vsak dan. Če so drugi na razpolago, ali pa bi lahko bili na razpolago, in se ti ne udeležiš njihovih življenj zaradi tvojega življenskega načina, ponosa, sebičnosti ali izbira življenske situacije, je Bog rekel, da boš postal bolj in bolj trden v srcu in ne boš mogel čutiti kar On čuti. Boš prevaran in boš mislil, da veš kaj je prav, ko v resnici ne veš. To je kar Svete Pismo natančno uči! Ne pravi le, da moramo to narediti. Pravi, da če tega ne naredimo, nas bo zelo prizadelo. Če nimam bratov, ki mi govorijo v moje življenje vsak dan – vsak dan – potem bom postal “zakrknjenj.” Bom postal prevaran. Mogoče ti praviš: “Pa jaz vsak dan berem Sveto Pismo!” “Jaz molim vsak dan!” “Moja žena je kristjanka, in jaz jo vidim vsak dan!” To ni to, kar je Bog rekal. Lahko bereš Sveto Pismo in moliš vsak dan, a če se ne boš udeležil v življenja drugih, vsak dan, potem boš potal bolj in bolj zakrkljen, in bolj in bolj prevaran. To Bog pravi v Heb. 3:12-14. Ali verjameš Svetemu Pismu? Ali verjameš Bogu?

Kdo je napisal Sveto Pismo? Bog! Bog je rekel, da se moramo udeležiti življenja drug drugega vsak dan. Če vidiš, da sem sebičen, potem moraš priti k meni in reči: “Brat, ne bodi sebičen. To užalosti Jezusa.” Če vidiš, da sem ponosen mi prosim pomagaj in me spomni, da Bog nasprotuje ponosnim. Nočem, da mi Bog nasprotuje! Moraš mi pomagati, saj sam ne morem vedno viditi. “Nasprotno, iz dneva v dan drug drugega spodbujajte, dokler še lahko rečemo »danes«, da ne bi kdo med vami zakrknil, ker bi ga prevaral greh.” To je pomemben (in zapoved, ki je skoraj popolnoma ne ubogana) del našega dnevnega skupnega življenja. To je en glavnih načinov kako lahko ti kot duhovik uporabiš svoje darove. “V Kristusovem imenu smo torej poslani, kakor če bi Bog opominjal po nas.”

Če uporabiš te resnice, ki so bile vedno v Svetem Pismu, v svojem življenju, boš osupel, kako boš bil v dveh letih bliže Jezusu kot si sedaj. “Iz dneva v dan drug drugega spodbujajte.” Bodi vsak dan udeležen v življenja otrok drug drugega, zakonov drug drugega in delovnih mest drug drugega. Pojdi tja! Moraš iti ven iz območja, kjer se počutiš varno in iti tam kjer si nisi prej upal. Ja, jaz govorim TEBI! :) Prosim, za Jezusa! Govori besedo “kot od Boga” v življenja drugih, vsak dan, na praktičen, ljubeč, moder način. “Kadar se zberete, ima vsakdo od vas nekaj: ta pesem, oni nauk, eden razodetje, drugi dar jezika, tretji razlago.” “Če pa je razodetje podarjeno komu drugemu od navzočih, naj prejšnji umolkne.” Ko boš začel te besede živeti, boš spoznal, da nekateri, za katere si mislil, da so kristjani, ne ljubijo Jezusa toliko kot si ti misli, da ga. In prav tako boš spozanal, da nekateri, za katere si mislil, da so šibki, bodo postali bolj močnejši in modrejši kot bi si ti kadar koli lahko predstavljal. Božje poti razkrijejo sleparje in ponarejence in naredijo šibke zelo močne. Slava Bogu!

Ta bogastva so zaupana tebi. Uporabi jih, zaradi Jezusa. Moraš identificirati kaj je kristjan glede na to kaj je Jezus rekel. Moraš razumeti vodstvo in kaj bi vodstvo moralo biti. Skupaj živi svoja življenja, spodbujaj drug drugega in izgrajuj drug drugega vsak dan. Pomagaj drug drugemu rasti in ljubiti Jezusa preko svojih popoldnevih in večerih. Pridi in zberi se skupaj okoli Kralja Jezusa.

Celotno Sveto Pismo je popolnoma resnično. Govori o Jezusu in Njegovih učencih. To so zgodbe o tem kako so trpeli in kako se se učili v njihovih izkušnjah z Bogom. Mi se definitivno lahko učimo preko njihovih zgodb, a prav tako se mi lahko učimo na isti način kot so se oni učili. S tem, da so se vsak dan, skupaj soočili z Bogom. V nekem smislu smo tudi mi “živa pisma.” Vse branje na svetu nas ne bo nikoli spremenilo tako kot nas skupno soočenje z življenjem lahko spremeni. Globoke stvari, ki jih hočemo vedeti, nikoli ne grejo globoko dol v naša srca, ko so le prebrane na papirju. Ko živimo življenje skupaj vsak dan, nas Jezus uči globoke lekcije življenja, katere se mi ne bi mogli nikoli naučiti na stotih učnih urah Biblije. A vse te lekcije so bili vedno v Svetem Pismu. “Cerkev (ekklesia) živega Boga je steber in opora resnice.” “Življenje postane Luč ljudi.”

Življenje ni kot osnovna šola, kjer se naučiš osnovne ideje in potem veruješ v določeni izpisek stvari ali vrednot. Namesto tega, nas je Bog poklical, da bi postali isti možje in žene Boga kot so bili ti, ki so šli pred nami. Da bi bili povezani z istim Bogom, kot so bili oni povezani, in bi bili globoko zaljubljeni v istega Jezusa kot so bili oni. Če želimo biti ti ljudje, potem ne samo, da moramo vedeti to, kar so oni vedeli, ampak moramo tudi čutiti to, kar so oni čutili. Zato, da lahko čutimo to, kar so oni čutili, nas mora Bog peljati na isto potovanje kot je peljal njih. In tako mi vzamemo to potovanje in damo v naša življenja Božjo Besedo v prakso, skupaj z drugimi. Gremo na to potovanje s solzami v očeh, z našimi šibkostmi in močmi, z ljubeznijo drug do drugega in z pomočjo drug za drugega in to v dobrem in slabem času, vedno z našimi očmi na Upanju; naši Mesiji. Vedno se gibljemo naprej, skupaj, z upanjem, da bo Bog naš oskrbnik in pomagač.

Če ljubiš Jezusa, in gradiš na pravi način, potem vrata pekla ne bodo več premagovala. Greh bo zatrt. Šibkost in bolezen bosta ozdravljeni. Greh bo odpuščen. Prijaznost bo vodila mnoge do spokorenja. Odnosi bodo zgrajeni ali obnovljeni bolj kot bi si lahko predstavljal v najbolj čudovitih sanjah. Sijal boš kot zvezde na nebu in tako kazal dobroto Boga. In Nevesta, Cerkev, se “bo pripravila” za prihod Ženina!! Amen?

jesuslifetogether.com
Slovenščina Languages icon
 Share icon